CRNA GORA

Zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su uvedene sankcije

Iz MUP-a navode da su na "liniji stopostotne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i sigurnosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak"

Saopćio MUP Crne Gore. Ilustracija

N. Aj.

10.6.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopćilo je da je danas zamrznula 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije.

Iz MUP-a navode da su na "liniji stopostotne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i sigurnosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak".

- Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima - navodi se u saopćenju.

Zaključuju da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera i da "samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.