ČLAN ŠKALJARSKOG KLANA

Detalji ubistva u Budvi: Ubica ispalio osam hitaca, prijatelji upozoravali Šakovića "ovaj je sumnjiv, pogledaj ga"

Muškarac je prvo prošao dva puta pored stola Šakovića, a onda brzo prišao, izvadio pištolj i sa oko pola metra udaljenosti pucao u njega

Minja Šaković: Ubijen malo prije ponoći. Agencije

E. Ć. / Vijesti.me

18.6.2022

Policija u Budvi pronašla je torbicu sa pištoljem iz kojeg je sinoć ubijen Milić Minja Šaković, jedan od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana. 

On je ubijen malo prije ponoći, dok je sa prijateljima bio u kafiću Korkovado. Šaković i prijatelji su sjedili u prvom redu do trga.  

Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u bijelu košulju i imao bijeli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju izuzete snimke, pišu Vijesti.

Šakovićevi prijatelji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kojoj su ispričali da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih prema Starom gradu. Jedan od njih je upozorio Šakovića, ali on tome nije davao na važnosti. 


Ubrzo se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu gdje su svi sjedili. Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića. Govorio mu je "ovaj je sumnjiv, pogledaj ga", ali Šaković nije reagovao. On je nastavio večerati. Tada je muškarac brzo prišao stolu, izvadio pištolj i sa oko pola metra udaljenosti pucao u Šakovića.

Ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića koji je pao na pod, a onda još dva u tijelo. Ubica je ukupno ispalio osam metaka, javljaju Vijesti.

Kada je zapucao, uslijedila je panika. Svi su legli ispod stolova, dok se ubica dao u bijeg. Međutim, nedaleko od hotela "Mogren" se sapleo i pao, te su na tom mjestu inspektori pronašli otiske.

Na lice mjesta je stigla i dežurna tužiteljica Višeg državnog tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.