PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Čim bude izabran u posjetu ću pozvati novog premijera Srbije

Važno je da završimo Temeljni ugovor sa SPC, treba da dobijemo tekst koji je nalik onom sa drugim vjerskim zajednicama, mislim da ćemo ga usvojiti jednoglasno, rekao je

Abazović: Uskoro će biti imenovan novi ambasador Crne Gore u Srbiji. Agencije

E. Ć. / CDM

19.6.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da će u zvaničnu posjetu Crnoj Gori pozvati novog premijera Srbije, čim on bude izabran.

U razgovoru za TV Prva dodao je i da će uskoro biti imenovan novi ambasador Crne Gore u Srbiji. Također, istakao je važnogst Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

- Važno je da završimo Temeljni ugovor sa SPC, treba da dobijemo tekst koji je nalik onom sa drugim vjerskim zajednicama, mislim da ćemo ga usvojiti jednoglasno. Ako neko od kolega ne želi da se drži principa pravde i jednakosti, neka to objasni građanima - rekao je Abazović.

Abazović je, govoreći o Otvorenom Balkanu, ponovio da nije čuo relevantan argument protiv te inicijative, već samo "političke spekulacije".

Kaže da je njegova nedavna posjeta Ukrajini korisna za Crnu Goru.

-  Pojseta u odnosima sa Rusijom neće značiti ništa specijalno. Mi smo već uveli sankcije Rusiji i stali uz one države koje su osudile rusku agresiju - pojasnio je.

Komentarišući sinoćnje ubistvo Milića Minje Šakovića u Budvi, Abazović je kazao da je bilo pitanje dana kada će se ubistvo desiti.

- Svako ko je upućen u mafijaški mentalitet, zna da samo čekaju povoljan trenutak kad će se desiti - rekao je Abazović, dodajući da je policija tri puta ranije sprječavala Šakovićevo ubistvo.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.