PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Molim građane da štede električnu energiju i gorivo, strahujem od krize koja slijedi

Vlada čini sve što može da olakša građanima kada su u pitanju cijene goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, rekao je Abazović

Abazović: Molim da građani rade na uštedama električne energije i goriva. Anadolija

H. J. I.

20.6.2022

Vlada Crne Gore čini sve što može da olakša građanima kada su u pitanju cijene goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Poručio je da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen, jer "ne samo da ćemo imati krizu energenata, nego i hrane".


- Ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o predstojećoj krizi. Preduzet ćemo sve mjere i preduzimali smo ih, a već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku - rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Vili Gorici nakon susreta s premijerkom Finske Sanom Marin.

Abazović je istakao da će uraditi sve što je moguće da građanima olakšaju.


- Molim da građani rade na uštedama električne energije i goriva. Građani dok je lijepo vrijeme da se možda više prilagode zdravim stilovima života. Nije ovo apel da se promijene navike, ali sve na svijetu čeka teška godina i ona neće zaobići ni Crnu Goru - upozorio je Abazović.

Premijer Crne Gore smatra da bi se dobrom i pametnom politikom i regionalnom saradnjom, kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, i ova situacija mogla prevazići na najbolji način.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.