ZASTUPNICA U NSRS

Smajić: Srbija prije svih trebala da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Smajić poručuje da je kultura sjećanja na genocid u Srebrenici jako važna, kako se više nikada i nikome ne bi ponovio

S. S. / Gradski.me

Begija Smajić: Srbija treba da donese rezoluciju sličnu onoj u Crnoj Gori

Foto: GRADSKI.ME


Uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, u Podgorici je održana promocija knjiga "Prvi put sa ćerkom u Potočarima" i "Vrijeme leti, ja sam pilot". Svi u regionu, kako je saopšteno, prema žrtvama tog genocida treba da se odnose kao Crna Gora.

Dobrosusjedski odnosi u regionu, kako je naglašeno, mogu biti zasnovani samo na istini o dešavanjima devedestih.

- Mi moramo posegnuti za istinom, a istina je da je u Srebrenici počinjen gnusni genocid i ako pođemo od te istine, onda možemo graditi prijateljstvo, da osudimo one koji su to počinili i na temelju istine da gradimo budućnost - rekao je književnik Mehmed Pargan.

Zemlje regiona trebalo bi da se prema žrtvama genocida u Srebrenici ophode kao što to radi Crna Gora, a ne da se distanciraju od onoga što se dogodilo 1995.

- Ovdje prije svega mislim na našu susjednu zemlju Srbiju koja nije još smogla snage da donese jednu rezoluciju sličnu ovoj rezoluciji koja je usvojena ovdje u Crnoj Gori, a mislim da je trebala to da uradi prije svih, ukoliko želi da gradi dobrosusjedske odnose - kazala je profesorica Begija Smajić, poslanica u Narodnoj skupštini RS-a.

Smajić poručuje da je kultura sjećanja na genocid u Srebrenici jako važna, kako se više nikada i nikome ne bi ponovio.

Više o temi Begija Smajić

NA VRH

Podijeli članak na