NAKON MASAKRA U CETINJU

Životi tri cetinjska kuma se promijenila u tili čas: Jedan je izgubio sve, a jedan je junak Crne Gore

Jedan od njih je Miloš Martinović, kojem je pomahnitali Vuk Borilović ubio suprugu Natašu (35) i dva sina, 11-godišnjeg Marka i 8-godišnjeg Mašana

E. Ć. / Standard.me

Kaluđerović i Mitrović

Foto: Standard


Crnogorska i regionalna javnost je u šoku nakon masakra koji je u Cetinju počinio Vuk Borilović. On je ubio deset osoba i ranio još šest, prije nego ga je ubio mještanin Nenad Kaluđerović.

U tom surovom zločinu ima i jedan svijetli primjer, jednako tužan, ali onako junački i čojski, piše crnogorski "Standard" koji je objavio priču o tri kuma, čije su se sudbine promijenile za tili čas. 

Mitrović goloruk otišao do kumova

Jedan od njih je Miloš Martinović, kojem je pomahnitali Vuk Borilović ubio suprugu Natašu (35) i dva sina, 11-godišnjeg Marka i 8-godišnjeg Mašana.

Njegova supruga Nataša, kada je uvidjela zlu uru, skočila je da se bori sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima, koji je pokušao da se sakrije. Nažalost, nije imala snage da se izbori sa pomahnitalim komšijom, pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni su i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Osjetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i provjeri što se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez riječi i uradio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopćio da mu je ubio suprugu i sinove.

Kum kojeg slavi Crna Gora

Nesretni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovu porodicu, goloruk je otišao na mjesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. 

Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći od njih je Nenad Kaluđerović, kojeg Cetinje, ali i cijela Crna Gora slave za heroja. On je Mitrovićev vjenčani kum i čovjek koji je zaustavio Borilovića da nastavi sa svojim masakrom. Hrabro je postupio i zaustavio dalji krvavi pir i tako spasio nekoliko ljudskih života, piše Standard.

Više o temi Cetinje

NA VRH

Podijeli članak na