STATE DEPARTMENT

SAD poziva Beograd i Prištinu da nastave dijalog: Pažljivo pratimo situaciju

U partnerstvu sa EU, to pažljivo pratimo i ohrabrujemo obje strane da efikasno koriste dijalog i predlažemo im da ga nastave, rekao je Prajs

State Department: Uvjeravam vas da dijalog ima punu pažnju američkih zvaničnika. Agencije

A. Č.

19.8.2022

Portparol State Departmenta Ned Prajs (Price) izjavio je da se razgovori Beograda i Prištine nastavljaju i da Vašington pažljivo prati situaciju i ohrabruje obje strane da efikasno koriste dijalog.

SAD su pozvale Beograd i Prištinu da nastave dijalog, pošto je susret dvije strane u Briselu u četvrtak okončan bez rezultata, piše je Glas Amerike.

- Koliko znamo, razgovori se nastavljaju. Mi, u partnerstvu sa EU, to pažljivo pratimo i ohrabrujemo obje strane da efikasno koriste dijalog i predlažemo im da ga nastave - rekao je Prajs na konferenciji za novinare.


On je precizirao da Vašington u potpunosti podržava dijalog, rekavši da je potrebno unaprediti diskusiju o normalizaciji odnosa zasnovanoj na pretpostavci o uzajamnom priznanju.

Prajs je rekao i da specijalni izvjestilac američke administracije za Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador SAD u Evropskoj uniji Mark Gitenštajn pažljivo prate razgovore Prištine i Beograda.

- Uvjeravam vas da dijalog ima punu pažnju američkih zvaničnika. Radi se o pitanju kojim se i sam sekretar Blinken bavi već duže vrijeme. Riječ je o prioritetu koji obuhvata cijelu našu organizaciju, kako na terenu – tako i u SAD - ukazao je Prajs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.