PODGORICA

Abazović stigao na sastanak lidera stare parlamentarne većine

Trenutno je pauza na sjednici Skupštine Crne Gore, a na dnevnom redu današnje sjednice je glasanje o povjerenju aktuelnoj Vladi Dritana Abazovića

Dritan Abazović ide na sastanak. BILJANA MATIJAŠEVIĆ / VIJESTI.ME

S. S./ Vijesti.me

19.8.2022

U Skupštini Crne Gore, tačnije u njenom Bijelom salonu, u toku je sastanak lidera stare parlamentarne većine ove države. Podsjećamo, trenutno je pauza na sjednici Skupštine Crne Gore, a na dnevnom redu današnje sjednice je glasanje o povjerenju aktuelnoj Vladi Dritana Abazovića.

Na sastanak u Bijelom salonu su došli premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna partija), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miodrag Lekić (Demos), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Srđan Pavićević (CIVIS), kao i poslanik Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora).

Demokrate, kako je rečeno Vijestima, neće na sastanak. Oni su podsjetili da su ranije od premijera tražili da im dostavi zvanični pisani zahtjev za rekonstrukciju Vlade, sa potpisima 32 poslanika.

Poslanički klubovi Demokratskog fronta i Pokreta za promjene tražili su u više navrata tokom današnje sjednice pauzu, kako bi se u Bijelom salonu Skupštine održao sastanak lidera partija koje su formirale većinu nakon izbora 2020. godine, na kojem bi se pokušalo naći rješenje političke krize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.