PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Vjerujem da DPS više neće formirati nijednu Vladu

Ovo je samo jedna od bitaka i svi ćemo se uskoro susresti, da se suočimo sa sudom građana, kazao je

Dritan Abazović: Crna Gora prelazi neke nivoe demokratije. SCREENSHOT

S. S.

20.8.2022

Dritan Abazović je u završnom izlaganju na Skupštini Crne Gore o povjerenju Vladi koju on predvodi rekao kako se nada da će se uskoro biti konstituisana nova Vlada i da će predsjednik nekome "od večerašnje većine" dati mandat da sastavi kabinet.

- Ako se to ne desi, to je neozbiljno i gurnuli ste državu u nestabilnost. Želim da tumačim ovo kao doprinos pomirenju, a ne kao neku negativnost. Crna Gora uz dosta muka prelazi neke nivoe demokratije - 30. avgusta 2020. je osvojena sloboda, sad neka manja ostrva slobode, i to je bitno" - kazao je Abazović.

"Ovo je samo jedna od bitaka"

Činjenica je, kako je rekao, da pobjedu večeras odnosi DPS uz pomoć nekih opozicionih snaga, koje "od večeras to možda nisu".

- Ovo je samo jedna od bitaka i svi ćemo se uskoro susresti, da se suočimo sa sudom građana. Vjerujem da DPS tada više neće formirati nijednu Vladu. Da ljudi koji su unutar Vlade, a rade za određene strukture u cilju destabilizacije, ili unutar nove parlamentarne većine a rade isto, više neće imati tu priliku. Siguran sam da će neki završiti političku karijeru, to je vrlo blagotvorno. Mislim da će to označiti novi početak za cijelu Crnu Goru - rekao je Abazović.

"Vjerujem da ćemo nakon novih izbora biti pametniji"

Abazović je rekao kako vjeruje "da ćemo nakon novih izbora biti mnogo pametniji".

Apelovao je na one koji su, kako je rekao, večeras odlučili da "naprave novu većinu" da ne pomognu stopiranje borbe protiv organizovanog kriminala.

- Nemam nikakav negativan odnos prema bilo kome ko se izjasni na bilo koji način, ali smatram da od večeras kreću neke nove političke bitke i raduje me što u ovakvoj prijatnoj atmosferi biramo i smjenjujemo Vlade, za dobro Crne Gore. Neka živi evropska, građanska i ekološka Crna Gora - zaključio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.