CRNA GORA

Oglasio se Krivokapić nakon pada Dritanove vlade: Proći će!

Za nepovjerenje 43. Vlade Crne Gore glasalo je ukupno 50 poslanika

Abazović je mandat za formiranje vlade dobio nakon što je pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja vladi Krivokapića. Nova.rs

A. Č.

20.8.2022

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić oglasio se na Twitteru nakon što su poslanici sinoć glasali za pad vlade Dritana Abazovića.

- Proći će! I brzo prođe. Sada treba da se preobrazimo mi pojedinačno, a posebno političari, na dobrobit preobraženja Crne Gore -  napisao je Krivokapić.

Za nepovjerenje 43. Vlade Crne Gore glasalo je ukupno 50 poslanika Demokratske partije socijalista, Demokrata, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Demokratske unije Albanaca i Prave Crne Gore, dok su poslanici Demokratskog fronta, Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije (SNP) napustili salu prije glasanja.

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnijelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Abazović je mandat za formiranje vlade dobio nakon što je pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja vladi upravo Zdravka Krivokapića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.