UKAZALA IM SE POMOĆ

Masovno trovanje turista u Budvi, među njima ima i djece

Riječ je o turistima iz Poljske, Slovačke i Slovenije, a skoro svi su bili u jednom restoranu

Iz općine Budva je potvrđeno trovanje hranom. Twitter

E. Ć. / Dan

27.8.2022

Najmanje 96 turista se otrovalo hranom u jednom restoranu u Budvi, javlja portal "Dan". Riječ je o turistima iz Poljske, Slovačke i Slovenije, a skoro svi su bili u jednom restoranu.

Sada su smješteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju. Iz općine Budva je potvrđeno trovanje hranom. Načelnik općine Milo Božović i općinska administracija su istakli da stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme i ako je potrebno, obezbijedit će im smještaj, prijevoz i sve ostalo.

- Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom, povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno liječenje - rekao je za portal "Dan" direktor kotorske bolnice Davor Kumburović.

Igor Karišik, direktor bolnice u Baru je rekao da je 30 primljenih pacijenata bilo smješteno na dječjem i internom odjeljenju, ali da nema ugroženih, piše portal "Dan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.