REAGIRALA INSPEKCIJA

Zatvoren hotel u Budvi, u kojem su se otrovali turisti: Osmi put zapečaćen objekat

Uzrok trovanja još nije zvanično poznat, iako se u otpusnici pacijenata navodi da je riječ o trovanju hranom

Hotel u kojem su se navodno otrovali turisti. Vuk Lajović

A. O.

28.8.2022

Hotel "Loza" koji se nalazi u Budvi, Turistička inspekcija je zatvorila.  U njemu je bilo smješteno oko stotinu turista koji su jučer zatražili pomoć ljekara zbog simptoma trovanja hranom. 

To je Portalu RTCG potvrdila vršilac dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Na ulaz u hotel jutros je istaknuto obavještenje da je „objekat zatvoren po Rješenju Turističke inspekcije“.

U izjavi za portal RTCG kazala je da je pečaćenje objekta počelo jučer u 9 sati, a završeno noćas u jedan sat nakon ponoći, jer je, kako je pojasnila, postupak pečaćenja dug proces.

- Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletan objekat - kazala je Vujošević za Portal RTCG.

Ona je kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko mjeseci da pečati budvanski hotel "Loza", a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužilaštvu.

- Skidanje pečata je krivično djelo, zbog čega smo mi svaki put, putem Uprave policije obavjestili nadležnog tužioca koji je trabalo da vrši dalje radnje. Mi smo to, naravno, ponovo nakon toga pečatli i evo došli smo do osmog pečaćenje. Dakle, sedam je puta povrijeđen pečat - rekla je Vujošević.

Ona je kazala da je prema posljednjim informacijama, 12 hrvatskih turista smješteno u Općoj bolnici na Cetinju. U međuvremenu, RTCG saznaje da su pacijenti u toj zdravstvenoj ustanovi stabilnog zdravstvenog stanja, te da će uskoro dobiti otpust. Svi pacijenti su zadovoljni brigom zdravstvenog osoblja.

Uzrok trovanja još nije zvanično poznat, iako se u otpusnici pacijenata navodi da je riječ o trovanju hranom.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana "Loza", i zabranila njeno služenje.

Međutim, nakon incidenta oglasila se uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već kažu da su prethodnog dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.

- Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu - tvrde iz hotela.

Turisti koji su boravili u ovom hotelu sada su većinom smješteni u hotelima u Slovenskoj plaži, a tu je obavezu preuzelo Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.