NJUJORK

Abazović s Bajdenom: Američki predsjednik je veliki prijatelj Crne Gore

Kako se navodi u saopćenju, Abazović je Bajdenu rekao kako će se "Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu"

E. Ć.

Džo Bajden, Dritan Abazović i Džil Bajden

Foto: Twitter


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) sinoć je upriličio prijem za svjetske lidere koji borave na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović sreo se s Bajdenom i njegovom suprugom Džil (Jill). NAglasio je kako je "američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore".

U kratkom razgovoru sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džoom Bajdenom i prvom damom Džil Bajden, Abazović je kazao da je američki predsjednik veliki prijatelj Crne Gore, na što je Bajden potvrdno odgovorio: "Da, jesam! Lijepo je vidjeti mladog premijera" -  saopćeno je iz Abazovićevog kabineta.

Kako se navodi u saopćenju, Abazović je Bajdenu rekao kako će se "Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom i korupcijom, u čemu Sjedinjene Američke Države treba da pomognu".

NA VRH

Podijeli članak na