PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Tragikomični pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od izbora

Crna Gora je umjesto odgovornih vlada na čelu svoje kuće imala pijanog domaćina, istakao je Đukanović

Đukanović: Ovo su bile godine ozbiljnih gubitaka u ekonomskom i demokratskom razvoju Crne Gore. DPS

E. Ć.

25.9.2022

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a je Milo Đukanović boravio je jučer u Pljevljima na svečanosti povodom godinu dana od formiranja postojećeg saziva Savjeta mladih DPS u ovom gradu.

Tom prilikom Đukanović se obratio okupljenim, a tokom govora se osvrnuo i na inicijativu stare parlamentarne većine koja ga želi smijeniti.

- Ovih dana imamo gotovo tragikomične pokušaje aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od izbora - rekao je Đukanović. On je, navodi se u saopćenju, istakao "da je ponosan što se nalazi na čelu partije koja je nakon tri decenije, i poslije svega kroz šta je prošla, zajedno sa građanima Crne Gore, i danas dovoljno atraktivna politička partija, sa privlačnim političkim programom".

Tokom svog obraćanja okupljenima predsjednik DPS-a se osvrnuo na dvogodišnji period nakon parlamentarnih izbora, koji je nazvao "tegobnim eksperimentom u demokratskom zrijevanju našeg društva".


- Nažalost, svi jako dobro znamo da su ovo bile godine ozbiljnih gubitaka u ekonomskom i demokratskom razvoju naše zemlje. Na neki način, ovo su izgubljene dvije godine za Crnu Goru.

Ovo je vrijeme u kojem su prethodna i aktuelna vlada zahvaljujući svojoj nekompetentnosti i neposvećenosti crnogorskim državnim interesima, proizveli ozbiljne štete na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu. Ovo su bile dvije godine nekontrolisanog zaduživanja, ne za razvoj, jer svaka vlada se zadužuje, od najmanje razvijenih država pa do najrazvijenijih, kakve su recimo SAD ili Japan.

Ali, zadužuju se da bi uložili u razvoj. Za razliku od tih vlada, naše dvije vlade su se zaduživale za tekuću potrošnju i da bi stvarale iluzuju kod ljudi da mogu živjeti mimo rezultata svog rada. To tako radi pijani domaćin. Crna Gora je umjesto odgovornih vlada na čelu svoje kuće imala pijanog domaćina - rekao je Đukanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.