ODLUKA MVP-A

Crna Gora protjerala još šest ruskih diplomata

Podsjetimo, Crna Gora je u prvoj polovini ove godine protjerala šest diplomata pa je ukupan broj Rusa kojima je kao nepoželjnim osobama naređeno da napuste Crnu Goru sada 12

MVP: Odluka donesena aktivnosti ruskih diplomata koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države. RTCG

E. Ć.

29.9.2022

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas nepoželjnim osobama još šest diplomata iz ambasade Rusije u Crnoj Gori. 

Ova odluka je, navode iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova, donesena zbog aktivnosti ruskih diplomata koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države.

Podsjetimo, Crna Gora je u prvoj polovini ove godine protjerala šest diplomata pa je ukupan broj Rusa kojima je kao nepoželjnim osobama naređeno da napuste Crnu Goru sada 12.

Ranije u četvrtak, kako su prenijeli mediji u Podgorici, nekoliko crnogorskih državljana uhićeno je u glavnom gradu zbog sumnje na to da su bili ruski špijuni, a među njima, kako prenose mediji, ima i zaposlenih u institucijama državne vlasti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.