PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Jedini mogući scenario održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora

Ono što je definitivno na raspolaganju, ne samo predsjedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata, rekao je Đukanović

Milo Đukanović. Vijesti.me

H. J. I.

1.10.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je izlaz iz trenutne političke krize vidi u održavanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

- Rekao bih da je moguć samo jedan scenario, održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora - rekao je Đukanović u intervjuu za Glas Amerike osvrnuvši se na aktuelnu političku krizu.

- Ono što je definitivno na raspolaganju, ne samo predsjedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata - rekao je Đukanović.


On je poručio da će nastaviti sa raznim inicijativama "uvijek strogo vodeći računa o poštovanju Ustava", i ukazao na to da su "ideje koje se predlažu od strane aktuelne parlamentarne većine - da se vratimo ponovnom razmatranju kandidature predloženog mandatara - definitivno neustavne".

- Tako da nadam se da ovo nije finalan stav aktuelnog parlamenta. Postoji mogućnost da se ova inicijativa koju sam ja testirao jučer u parlamentu obnavlja - kazao je Đukanović.

Dio intervjua objavljen je na Twitter profilu Glasa Amerike.

Đukanović je govorio i o političkoj krizi, opcijama za izlazak iz nje, procesu integracija u EU, kao i nedavnim privođenjima, zabranama ulaska i uskraćivanju boravka stranim državljanima u Crnoj Gori.

Najavljeno je da će kompletan intervju sa Đukanovićem biti objavljen u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.