DAN OPŠTINE HERCEG NOVI

Đukanović: Budućim generacijama Novljana ostaviti u nasljeđe grad koji će biti inspiracija novim pregnućima

Država mora obezbijediti kontinuitet projekata koji Herceg Novi čine globalno prepoznatljivom turističkom, kulturnom i privrednom destinacijom, rekao je Đukanović

Đukanović: Najbolje želje za dalji uspješan rad. Instagram

A. Č. / CDM

28.10.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. oktobra – Dana Opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

- Dan Opštine Herceg Novi je prilika da se podsjetimo i zahvalimo generacijama koje su gradile i čuvale njegove građanske vrijednosti i tradiciju. Da se podsjetimo slobodarstva i rodoljublja Novljana i Novljanki, vanvremenskih pet Danica i njihovih zasluga koje su nam omogućile da danas Herceg Novi možemo graditi po vlastitoj mjeri. Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva, snazi solidarnosti i bezrezervnoj ljubavi prema gradu kome smo posvećeni i Crnoj Gori. Naš zadatak je da daljim djelima, radom i zalaganjem, budućim generacijama Novljana ostavimo u nasljeđe grad koji će biti inspiracija novim pregnućima - naveo je Đukanović.

Kako je dodao, država mora obezbijediti kontinuitet projekata koji Herceg Novi čine globalno prepoznatljivom turističkom, kulturnom i privrednom destinacijom, značajnom za dalje očuvanje investicione prestižnosti crnogorskog prostora.

- Danas više nego ikad odgovornim odnosom svih nas, prije svega izvršne vlasti i lokalne uprave, moramo spriječiti odlazak globalno najreferentnijih kuća u oblastima od izuzetnog značaja za dalji razvoj Crne Gore i konkurentnosti njene turističke ponude. Kontinuitet rezultata u ovim oblastima jedini je garant daljem stabilnom i dinamičnom razvoju Herceg Novog. Uz želju ostvarenja daljeg ekonomskog i društvenog napretka još jednom Vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave svim učesnicima svečane sjednice - poručio je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.