AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOĆI

Filip Đurković je žrtva pomahnitalog ubice sa Cetinja: Njegova borba za život i dalje traje

Filipa je Vuk Borilović, koji je ubio 10 osoba, našao i upucao dok je radio u dvorištu

Filip Đurković. GoFundMe

H. J. I.

30.10.2022

Porodica Filipa Đurkovića (32), koji je teško ranjen u tragediji na Cetinju 12. avgusta, pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za njegovo liječenje. 

Filipa je Vuk Borilović, koji je ubio 10 osoba, našao i upucao dok je radio u dvorištu.


Filip je i dalje u bolnici

Nakon ranjavanja, dobio je pet posto šanse da preživi, i još se bori da vrati svoj život u normalu.

- Filip je doživio tešku povredu u predjelu glave koja je prouzrokovala traumatsku povredu mozga, gubitak uha i dijela lobanje. Ima povrede na vratu i ramenu a u njegovom tijelu se nalazi više dijelova metka. On je prošao kroz više dvadesetosatnih operacija. Pravo je čudo ne samo što je Filip preživio nego što pokazuje napredak - stoji u objavi na gofundme stranici.

Kako je objašnjeno, Filip je i dalje u bolnici i doktori rade sve što je u njihovoj moći ne samo da mu spase život već da mu pomognu da se oporavi i da ima što bolji život.


Velika oštećenja od povreda

- Filip ima značajna kognitivna, motorička, senzorna i govorna oštećenja od povreda. Pred njim je dug put do oporavka, a ljekari nisu sigurni da li će ikada povratiti punu funkcionalnost. On dobija stalnu njegu i bit će mu potrebne dodatne operacije i opsežna medicinska njega u doglednoj budućnosti - navodi se u objavi i dodaje:

- Filip je dragi sin, brat, ujak i veliki prijatelj mnogima. Svi koji ga poznaju potvrdit će da je on jedan od najnesebičnijih, najpozitivnijih i najbrižnijih pojedinaca koje su upoznali. On je uvijek prvi koji pruža ruku pomoći svakome kome je potrebna. Inspiriše njegova snaga i posvećenost da se oporavi. I dalje je ostao veseo i pun života. Filipova majka, Marina, je uzela neplaćeno sa posla i svakog dana vozi od Cetinja do Podgorice kako bi većinu dana provela u bolnici sa njim. Dok Filipova porodica čini sve što može da mu pomogne u procesu oporavka, novac prikupljen na platformi će, ističu, direktno ići za pomoć u plaćanju Filipovih medicinskih troškova i svih potrebnih stvari kako bi se poboljšao kvalitet njegovog života - navodi se u objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.