PROTESTI U PODGORICI

Drašković: Ima li nas da spriječimo rušenje Ustava?

Naša obaveza prema precima, a dužnost prema potomcima je da sačuvamo ono zašto su se borili naši preci i nama ostavili u nasleđe da prenesemo svojim potomcima

Drašković: Podgorice, krajnje je vrijeme da se probudimo. cdm

A. Č. / AntenaM

28.11.2022

Vido Drašković iz Liberalne partije održao je večeras govor na trećem pr

otestu "Ima nas".

Podgorice krajnje je vrijeme da se probudimo. Dosta je bilo spavanja, noći i mraka, zato vam neću poželjeti dobro veče, no dolazeći iz UN-eskovoga Kotora poželjet ću vam dobro jutro probuđena Crna Goro. Svjetlost plamena zapaljene zublje razagnaće mrak koji se opasno nadvija nad Crnom Gorom.

U svom milenijumskom bitisanju Crna Gora nije imala mira. Pamti nemanje, murate, Bonaparte, koji svoj mač o njoj opitaše, no oni minuše a Crna Gora opsta izgradivši svoj identitett istkan čašću, pravdom i slobodom.

Ima li nas da spriječimo rušanje Ustava?

Klero-nacionalistička vlast tvrdi da nas je oslobodila, tačno je oslobodila nas je, svakog dobra, što potvrđuje da u narodu nema sreće kojim kape upravljaju crne.

Rezultat njihove dvogodišnje vladavine je država u vanrednom stanju. Cilj im je da još jedini legitimni i legalni institut, predsjednika države, sruše kako bi prikazali Crnu Goru kao neodrživu. Ima li nas da spriječimo rušanje Ustava?

Oni koji ljube tuđe ruke, oni koji s tuđega praga pljuju svoju kuću, koji su tuđa metla i lopata, bi da Crnu Goru uguraju u Otvoren Balkan, što nije ništa drugo no srpski svet, kako bi za interes despota, svoga gazde, sa Andrićevog venca Crnu Goru zaustavili na putu ka EU. 

U tome prednjači mali čovjek, veliki lažov na visokom državnom položaju. Ima li nas da tome stanemo na put? Potpisivanjem sramnog ugovora s pravoslavnom crkvom u Srbiji, znao je da će destabilisati Crnu Goru. Što mu je i bio cilj - da Crnu Goru skrene sa evropskog puta.

Ima li nas da odgovorimo izazovima koji su pred nama?

Naša obaveza prema precima, a dužnost prema potomcima je da sačuvamo ono zašto su se borili naši preci i nama ostavili u nasleđe da prenesemo svojim potomcima. Ima li nas da odgovorimo izazovima koji su pred nama?

Pred nama su dva puta: Otvoreni Balkan - ambis čeljusti kleronacionalista ili Evropska unija - društvo razvijenih i prosperitetnih naroda.

U pamet se građani Crne Gore, ako ne budemo razmišljali i planirali naići ćemo na nevolju odma ispred naših vrata - rekao je Drašković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.