PODGORICA

Organizacija iz Crne Gore "Ima nas": Venecijanska komisija potvrdila ispravnost protesta

Stoga i pozivamo vlastodršce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mehanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti, naveli su

Sa ranijih protesta. IMA NAS

S. S.

9.12.2022

Današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali su potvrdu da se naš pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri, poručili su iz organizacije "Ima nas" u Crnoj Gori.

Ovim je, kako kažu, njihova odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore, dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese.

- Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa. Upravo okupljanja i protest Pokreta "IMA NAS" pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja.

Stoga i pozivamo vlastodršce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mehanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti.

Kao što i mi znamo što je nama - u ponedjeljak", zaključili su. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.