REGION

O situaciji u kompaniji oglasio se i Agrokor

15.3.2017

Iz Agrokora su se danas oglasili izjavom oko situacije u toj kompaniji, poručujući da analiziraju opcije, te da imaju podršku investitora. 

"S obzirom na brojne upite, želimo kazati da Agrokor zajedno sa svojim partnerima analizira sve moguće opcije stabilizacije poslovanja društva, posebno vodeći računa o zaposlenicima, dobavljačima, investitorima, potrošačima i ostalim partnerima. Imamo izrazitu podršku naših investitora koji aktivno učestvuju u procesu i javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o postignutim rezultatima", navodi se u izjavi.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković danas je poručio da je interes njega i Vlade da situacija nema negativnih reperkusija na stabilnost hrvatske ekonomije i finansijskog sistema.

Upitan šta tačno Vlada može napraviti ako situacija s Agrokorom ipak ugrozi stabilnost ekonomije i finansijskog sistema, upozorava kako se ne smije zaboraviti da je riječ o privatnoj kompaniji, piše Večernji.hr.

- Prije svega, mi u ovom trenutku temeljno pratimo situaciju. Podsjećam da je riječ o privatnoj kompaniji, nemojte to zaboraviti, mi ćemo učiniti sve da hrvatska ekonomija i naš finansijski sistem bude stabilan, vodimo dijalog u mjeri koliko je to potrebno, u ovom trenutku očekujem da uprava Agrokora donosi mudre i korisne odluke i za kompaniju i sve njene partnere - kazao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.