Ministarstvo odbrane Hrvatske: Svi muškarci rođeni 1999. moraju se javiti zbog upisa u vojnu evidenciju!

08.03.2017 20:33

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) pozvalo je sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta koja dosad nisu upisana, da se zbog upisa u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Saopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti. 

"Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske. 

Također, na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Odsjeku za poslove obrane ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji", navodi se u saopćenju MORH-a.

Tagovi

hrvatska vojska
NA VRH