REGION

Opet burno u Hrvatskom saboru

(Fena)

3.5.2017

Hrvatski sabor nastavio je poslijepodne burnu raspravu o SDP-ovom prijedlogu opoziva ministra finansija Zdravka Marića, u kojoj su HDZ-ovi zastupnici one opozicione prozvali da nad ministrom vrše "orkestrirani mobbing", da umjesto ijednog argumenta za njegovo razrješenje nude "jeftino politikanstvo". 

Branko Bačić je u ime Kluba HDZ-a kazao kako nema nijednog argumenta kojim bi se Marića moglo teretiti i zašto bi ga se trebalo razriješiti.

- Svi vi koji ste pročitali prijedlog za opozivom možete se složiti kako tamo nema nijednog argumenta kojim bi ga se teretilo - poručio je Bačić. 

- Nad ministrom Marićem vrši se orkestrirani mobbing, zamjera mu se što je uspješan - utvrdila je HDZ-ova Majda Burić, odgovarajući na kritike na račun ministra finansija iz redova SDP-a.

- Šta bi trebao, nositi ceker i voziti stojadin - upitala je.

U ime Vlade, njena potpredsjednica Martina Dalić odbacila je sve kritike na Marićev račun, braneći poreznu reformu, kao i takozvani lex Agrokor, te prozivajući SDP-ovce za "politički larpurlarizam i jeftino politikantstvo".

- Ono što je meni najveća plaća za trud oko Zakona o vanrednoj upravi jest ući u Konzum i čuti 'dobar dan' od blagajnica koje tamo rade - rekla je. 

U ime Kluba SDP-a Peđa Grbin kazao je kako je ministar Marić posljedica HDZ-ove 27-godišnje politike njegovanja sukoba interesa i zatvaranja očiju pred sukobom interesa.

- Fantastično ste savladali zabijanje glava u pijesak i nedavanje odgovora - kazao je Grbin i upitao HDZ-ovce: 

- Biste li iskoristili poziciju da sjedite u nadzornom odboru jedne banke i ishodite za sebe povoljniji kredit od onoga koji mogu dobiti građani?

Saša Đujić (SDP) kazao je da građani više ne mogu biti taoci HDZ-a i Mosta te pozvao na nove izbore, prenosi Hina.  

- Umorni smo već od vas gospodine Mariću, od vas i od HDZ-a", istaknuo je Ivan Pernar (Živi zid) te pozvao Marića da podnese ostavku. Njegov stranački kolega Branimir Bunjac je pak pozvao ministra da objasni svoju imovinsku karticu - sat Rolex, Audi A6, četiri nekretnine, ušteđevinu, dionice.

- Sve što vi znate jest beskrajno zaduživati mene, moju djecu i moje unuke. Ono što se dogodilo Agrokoru, dogodit će se i Hrvatskoj, ali to vas, naravno, ne brine previše. Svako vidi da su rezultati vaše politike pogubni, ministre Mariću - poručio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.