Izbor nove Vlade Hrvatske ostao u sjeni sukoba Pernara sa Pupovcem i Radinom

09.06.2017 21:07

Izbor nove Vlade Hrvatske u Saboru je ostao u sjeni sukoba Ivana Pernara sa Miloradom Pupovcem i Furiom Radinom.

Pernar je kritikovao ponašanje manjinskih zastupnika kojima, kako je rekao, smeta on, a ne ustaška ploča u Jasenovcu.

Dodao je i zastupnicima manjina da će ih HDZ "utopiti u čaši vode", kao i da vladajuće nije briga ni za Hrvate, a kamoli za Srbe.

Pernar je rekao zastupnicima manjina da oni imaju više zastupnika u Saboru od HNS, a nijednog predstavnika u Vladi, uz prijedlog da predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi bude ministar demografije.

Manjinske poslanike je Pernarov govor pogodio, najglasniji je bio Radin koji je istakao da se bori sam sa sobom da postupa prema Pernaru kao prema kolegi kojeg "simpatiše".

"Dolazi mi da se ponašam kao psiholog, ali neću. Reći ću vam zašto je ono što vi govorite na nivou fašizma, prvi je taj da ste naveli i ljevicu i desnicu da se smije na račun manjina, a drugi je taj da ste nam oduzeli legitimitet jer imamo malo glasova, a imamo malo glasova jer su nas vaši sunarodnici izbacili iz kuća", naveo je Radin.

Pernar je odgovorio riječima da su manjine izbacivane iz zemlje gdje god su težile separatizmu.

"Zato nikada niko iz Hrvatske nije proterivao Čehe i Slovake, jer nisu težili separatizmu, a Italijani i Srbi, nažalost, jesu", rekao je Pernar.

Nakon toga su Radin i Pupovac napustili salu.

"Sram vas bilo, ko je bio separatista 1941. godine u vašoj blesavoj glavi?", upitao je Pupovac Pernara na odlasku.

Pernar je potom istakao da mu nije bila namjera da napadne kolege koji su predstavnici manjina, ali da je stvar u tome da podržavaju Vladu koja ne štiti interese građana, dok manjinski narodi u Hrvatskoj žive katastrofalno.

"Gospoda iz HDZ koja mi sada dobacuju imala su prste u tome što su određene manjine otišle iz Hrvatske, a sada tu mene ušutkuju, lijepo od njih", rekao je Pernar - prenosi Index.

NA VRH