REGION

Grabar-Kitarović i Plenković ne komuniciraju

Plenković: Upitna podrška; Grabar-Kitarović: Prozvala vojsku

Avaz.ba

22.7.2017

Splitski požar otvorio je najveću krizu u hrvatskom državnom vrhu između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića.  

Posljednjih dana padaju teške riječi, a Plenković kao šef HDZ-a nagovijestio je da će stranka razmisliti hoće li Grabar-Kitarović podržati za drugi predsjednički mandat, pišu zagrebački mediji. Izvori s Pantovčaka i iz Banskih dvora potvrdili su novinarima da se Plenković i Grabar-Kitarović nisu čuli od ponedjeljka.

Neizvjesno je i hoće li ministar odbrane Damir Krstičević povući ostavku, koju ne odobravaju ni predsjednica ni premijer, ali moćni ministar je i dalje uvrijeđen što je predsjednica prozvala vojsku da nije na vrijeme bila uključena u gašenje vatre u okolici Splita.

Vatrena stihija pokazala je da u Hrvatskoj na terenu nije dobro stanje, bez obzira na to što vlast pokušava prikazati da je sve bilo kako treba.

Tako je šef Civilne zaštite bio na godišnjem odmoru, dok je Dalmacija bila u plamenu, a građani kažu da su se sami organizirali, jer službe nisu reagirale.

Krstičević je jučer najavio da će nakon odmora donijeti odluku ostaje li na dužnosti ministra, jer, kako je rekao, treba mu malo odmora. Dodao je da "radi svoj posao" i da će učiniti "sve što je najbolje za Hrvatsku", jer je tako uvijek činio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.