REGION

Hrvatska: Zbog velikih gužvi Izbjegavajte putovanje od 4 ujutro do 13 sati

Avaz.ba

28.7.2017

Zbog udarnog turističkog vikenda pojačan je saobraćaj na većini puteva prema moru i unutrašnjosti, a najveće gužve prema moru očekuju se sutra pa Hrvatski auto-klub /HAK/ preporučuje da se od 4.00 ujutro do 13.00 sati nikako ne kreće na put.

Osim na graničnim prelazima i naplatnim rampama šest je kritičnih mjesta gdje se očekuju zastoji - zagrebačka obilaznica, dionica auto-puta Lučko- Bosiljevo, Istarski ipsilon, Krčki most te luke Zadar i Split. 

Na zagrebačkoj obilaznici između raskršća Buzin i Kosnica, zbog saobraćajnih udesa saobraćaj se u pravcu istoka odvija otežano, u koloni od 15 kilometara.

Saobraćaj je srednjeg intenziteta na većini puteva iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto. Na naplatnoj rampi Lučko u oba pravca nema dužih čekanja. Gužve se stvaraju i na graničnim prelazima Kaštel i Plovanija, čeka se 20-ak minuta. 

Na Bajakovu, prema Srbiji, gdje je ovih dana gužva najveća, na izlazak ih zemlje čeka se četiri časa.

Saobraćaj je pojačan i na graničnim prelazima Klek i Zaton Doli na Neumskom koridoru. Granični policajci provode planiranu kontrolu i po potrebi otvaraju i do četiri ulazno-izlazne trake pa se čeka najviše pola sata. 

Na graničnom prelazu Metković-Doljani za ulazak u Hrvatsku iz BiH čeka se do sat vremena. Na izlazu iz Hrvatske kolone su manje i čeka se oko pola sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.