REGION

Ostala šokirana smrću ljubimca: Mog psa je ujeo poskok usred grada

(Index.hr)

4.8.2017

"Psa mi je ugrizla zmija, četiri dana su mu pokušavali pomoći. Nažalost, nisu odmah prepoznali o čemu se radi. Uginuo je, a ja nisam dobila potvrdu da se radilo o zmijskom ugrizu. Nalaz krvi, međutim, bio je pun toksina. Dogodilo se to na kraju sedmice u kojem su harali veliki požari. Možda je zmija došla s nečijim autom. Bila je u šutu koji se nalazi kraj ulaza u zgradu. Tu se igraju djeca, tu je i škola, crkva, vrtić. Rekla sam ljudima što se dogodilo, u kvartu stalno imamo problema sa zmijama, ali dosad nismo imali ovakav slučaj", ispričala nam je Splićanka sa Sućidra, piše Index.hr.

Tog jutra psa je izvela kao i obično. Šok joj je što se to sve dogodilo nedaleko od njenog stana, nisu bili u prirodi, nego na ulici.

Veterinari u Splitu nisu prepoznali da je psa ugrizla zmija, davali su mu antibiotike, međutim, stanje mu se nije popravilo. Psa je odvela u Šibenik, tamo su mu obrijali nogu i vidjeli nekrotično tkivo.

"Odmah su mi rekli da je zmija. Šokirala sam se. Pa šetala sam oko kuće. Nisu mu mogli dati više serum jer je prošlo više od 24 sata. Sve su napravili da ga spase", kaže Splićanka.

Veterinar koji je psa liječio u Splitu kazao nam je da prvi dan šepao i da je imao malu oteklinu na lopatici. Drugi dan mjesto je oteklo još više, a opće stanje bilo je loše. Treći dan u Šibeniku, oteklina je pocrnila.

"Žao nam je što se tako završilo, razvoj bolesti ukazuje na ugriz zmije, no da je u pitanju bio poskok stvari bi išle puno drastičnije. Oteklina bi bila veća, vidjelo bi se mjesto ugriza", kazao nam je veterinar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.