REGION

Umjereni potres na Pelješcu

Avaz.ba

10.8.2017

Umjeren potres magnitude 3.4 prema Richteru s epicentrom ne Pelješcu zabilježen je jutros u 8 sati i 1 minutu, objavila je Seizmološka služba Hrvatske.

Epicentar je bio kod mjesta Janjina, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS (Mercalli-Cancani-Siebergove) ljestvice.

I prije dva dana zabilježen je umjereni potres na području Pelješca, u podmorju kraj mjesta Drače. Taj je bio magnitude 3.3 prema Richteru, a u okolnim se mjestima također osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Zadnji, također umjereni potres na Kvarneru, koji je više puta podrhtavao u protekla dva dana, dogodio se sinoć, 9. avgusta u 22 sata i 39 minute s epicentrom na između Jadranova i Dramlja. Bio je magnituda 3.1 prema Richteru, a osjetio se intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Najjači je bio prethodne večeri, s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova, magnitude 3.7 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.