REGION

Porodica u šoku: Prijavila nestanak sina, a on dan ranije umro u bolnici

Avaz.ba

15.8.2017

Šok za porodicu Ljubice Gašparića iz Čakovca. Nakon što je prijavila policiji nestanak sina Roberta Gašparića koji se u subotu 12. avgusta nije vratio kući, kako neslužbeno doznaju Međimurske novine, jučer je stigao telegram u kojem se nije moglo vidjeti iz koje je zagrebačke bolnice, s ljekarskim potpisom da je Robert umro.

U porodici su najprije pomislili da je riječ o nekoj neslanoj šali, međutim, nakon što su pozvali policiju, nešto kasnije je potvrđeno da je u pitanju, nažalost, istinita vijest.

Podsjetimo, policija je jučer objavila nestanak Roberta Gašparića iz Čakovca i on je stavljen u evidenciju nestalih osoba.

- Iz Čakovca je u subotu, 12. avgusta, nestao Robert Gašparić, star 50 godina. Kako saznajemo, muškarac se tog dana udaljio od kuće, iz Lavoslava Ružičke 5, u nepoznatom pravcu. Muškarac je visok 180 cm, srednje je tjelesne građne, ima kestenjastu kosu i smeđe oči. Policija se za sada raspituje o njegovom nestanku kod prijatelja i rodbine, a zatim će odlučiti u kojem će smjeru ići potraga - objavila je jučer PU međimurska.

Međutim, tokom jučerašnjeg dramatičnog dana, majka je policiju izvijestila o čudnom telegramu iz nepoznate zagrebačke bolnice kojim je obaviještena o sinovoj smrti.

Odmah je pozvala policiju i policijski službenici koji su s njom razgovarali također su se čudili šta se događa. Ipak, nakon provjere su potvrdili da je vijest o Robertovoj smrti istinita i da on leži mrtav u KBC Dubrava Zagreb, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.