REGION

Makarska: Milionito noćenje ostvareno osam dana prije nego prošle godine

Makarska

Avaz.ba

17.8.2017

Makarska je u utorak zabilježila ovogodišnje milionito turističko noćenje, što je osam dana ranije nego prošle godine, doznaje se danas u Turističkoj zajednici Grada Makarske.

Direktor makarske turističke zajednice Tonči Lalić vrlo je zadovoljan ovogodišnjom turističkom sezonom.

- S obzirom na to da sedmomjesečni turistički bilans, sadašnju popunjenost smještajnih kapaciteta te pristigle najave i rezervacije za nastavak ljeta, u gradu se ove godine očekuje ostvarenje do 1,4 miliona turističkih noćenja - ističe Lalić.

Makarsku je do kraja jula posjetilo 137.000 gostiju, koji su ostvarili 795.000 noćenja, pa je turistički saobraćaj u dolascima za 16 posto veći nego u istom lanjskom periodu, a u noćenjima za 17 posto.

Danas Makarska ugošćuje više od 15.500 domaćih i stranih gostiju pa su hoteli bez slobodnih mjesta, a za privatni smještaj se i dalje preporučuje prethodna rezervacija.

- Hoteli sve do potkraj septembra imaju popunjene smještajne kapacitete, za dio kojih je zaustavljen booking, a ukupno stanje bookinga za oktobar u hotelu "Meteor" također je vrlo dobro - dodao je Lelas, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.