REGION

Dimnjačar iz Poljske nakon niza peripetija u Hrvatskoj osvojio premiju na Lotu

Fena

17.8.2017

Dimnjačar iz Poljske Tomasz Mazurek tokom ljetovanja u Makarskoj, nakon niza peripetija, kupio je srećku Hrvatske lutrije "Extra extra lova" i osvojio premiju "60 mjeseci po 7.000 kuna", saopćili su iz Hrvatske lutrije.

S obzirom na vjerovanje da dimnjačari donose sreću, ne zna se je li se Mazurek uhvatio za dugme prije nego što je kupio dobitnu srećku koja će mu donositi 7.000 kuna svaki mjesec idućih pet godina.

Tomasz je na ljetovanje u Hrvatsku stigao s porodicom i društvom, a dobitnu srećku kupio je na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije u Makarskoj dan prije blagdana Velike Gospe.

No, na ljetovanju ih je pratilo i niz nezgoda te se niko nije nadao tako sretnom završetku provoda u Hrvatskoj.

Naime, na početku puta, nakon što su prešli gotovo 600 kilometara, morali su se vratiti kući jer su zaboravili ponijeti dokumente za dijete. Tomaszova supruga u moru je izgubila vrijednu ogrlicu koju su ipak i uz puno muke uspjeli izroniti, potom je uganula nogu, a prije samog povratka u Poljsku ključevi su ostali na krivoj strani apartmana te je vesela ekipa usput trenirala i penjačke vještine preko balkona.

Gospodin Mazurek još uvijek ne vjeruje da je osvojio ovakav dobitak i kaže da nije mogao zamisliti, niti sanjati da će ovaj godišnji odmor završiti u Zagrebu, na blagajni Hrvatske lutrije, gdje se javio s dobitnom srećkom.

Hrvatska lutrija zaželjela mu je još puno dobitaka na njihovim igrama, a nakon ovakve uspomene uvjereni su da će se u Hrvatsku vratiti već sljedeće ljeto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.