REGION

Hrvatska: Bakicu je "uplašio" penisom pa potom policajaca bacio u more

Avaz.ba

17.8.2017

Robert Krištović (30) iz Svetog Ivana Zeline nasrnuo je početkom jula na policajca na opatijskoj plaži kada ga je ovaj pokušao upozoriti na kršenje javnog reda s obzirom na to da je bio gol na javnoj opatijskoj plaži. Policijski službenik se golom muškarcu predstavio legitimirajući se službenom iskaznicom iako taj dan nije bio u službi.

Upozorio ga je na to da bi se trebao obući jer se na plaži nalazio oveći broj ljudi. Uhvativši ga za podlakticu kako bi ga privukao sebi, Krištović je istrgnuo ruku iz zahvata policajca pa ga otvorenim dlanom udario u prsa. Kako se sve odvijalo na stijeni, policajac je pao u more, a Krištović se dao u bijeg. Zaustavio ga je drugi policajac koji mu se također predstavio službenom iskaznicom te zadržao do dolaska opatijske policije. Krištović je tada optužen za napad na službenu osobu, piše Novi list.

Prilikom ispitivanja na tužilaštvu Krištović je poricao napad na policajce. Opisao je da se tog dana oko 15 sati nalazio na stijeni i sunčao gol negirajući da je masturbirao. Mazao se, tvrdi, po čitavom tijelu uključujući i spolovilo. U jednom je trenutku iz nekog tunela izašla starija gospođa koja mu je počela psovati misleći da masturbira te je počela dozivati druge kupače. Tada mu je, kaže, prišao muškarac koji mu se nije predstavio, a niti legitimirao, nego se s njih htio potući. Vrijeđao ga je pa je pomislio da se radi o kakvom manijaku ili drogerašu. Negira i da ga je gurnuo u more ili da ga je uopće napao.

Policajac je pak u iskazu rekao da ga je u trenutku kada se okrivljenom predstavio ovaj upitao: 'Kakva si ti policija?'.

Tužiteljica koja je ispitala Krištovića zatražila je da mu se istražni zatvor produži s obzirom na to da je prošle godine na zadarskom Općinskom sudu osuđen zbog dva kaznena djela od kojih za jedno s elementima nasilja.

- S obzirom da je u tom predmetu osuđen na rad za opće dobro, očigledno je da ta osuda na njega nije utjecala da se suzdrži od daljnjeg činjenja kaznenih djela i prekršaja. S obzirom da je okrivljenik i nakon hapšenja vrijeđao policijske službenike, grubo se prema njima odnosio i naguravao, a takvim ponašanjem nastavio i u policijskoj postaji pa i u prostorijama državnog odvjetništva i suda, zapravo ukazuje na upornost i bezobzirnost u ponašanju pa svi ti elementi upućuju na opasnost da bi boravkom na slobodi mogao počiniti neko teže kazneno djelo - stoji u obrazloženju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.