REGION

Alarmantno kod Zadra: HAC digao rampe da auta brže izađu s A1

(A. S.)

21.8.2017

Zbog požara uz autocestu A1 na naplatnim stanicama Benkovac, Pirovac i Zadar II promet se isključuje bez naplate cestarine, javljaju iz Hrvatskih auto-cesta HAC.

U dogovoru s policijom, odjelom za sigurnost prometa, zbog velikog broja požara uz autocestu, a u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja naših korisnika, te bržeg isključivanja korisnika s autoceste, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske autoceste održavanje i naplate cestarine d.o.o. donijele su odluku o "dizanju rampi" odnosno propuštanju bez plaćanja cestarine na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II. 

Ističemo da korisnici zbog otvorenih požara uz autocestu, nisu ugroženi, ali zbog vremenskih uvjeta i gustog dima, donesena je Odluka o bržem isključenju s autoceste.

- Sve korisnike koji kreću na put molimo da prate stanje na cestama kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja. 

- Još jednom želimo podsjetiti da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta, saopćili su iz HAC-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.