REGION

Istraga otkrila: Na Mamića pucano iz pištolja malog kalibra

HINA

(Index.hr)

23.8.2017

Istražitelji su na mjestu napada na Zdravka Mamića, u zaseoku Vidovićima nedaleko od Tomislavgrada, pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra, a za počiniocima se još uvijek intenzivno traga, potvrdili su policijski izvori u HNK

Prema riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, uviđaj je na lokaciji, na kojoj je ranjen u utorak Dinamov savjetnik, završio sinoć oko 19 sati, a pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za 'nužnu odbranu' ili pak za pištolj strojnicu marke Škorpion.

Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7.

Zdravko Mamić ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Tomislavgradu, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb, gdje je primljen u KB Sveti Duh.

U istrazi su uz Mamića, njegovu suprugu i vozača, koji su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon pucnjave, ispitani i drugi svjedoci, uglavnom rodbina koja se okupila na godišnjicu smrti Mamićeva oca.

Prema istom izvoru, policija analizira i moguće pravce bijega izvlačenja počinioca napada.

Mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnom terenu. Zaseok Vidovići u mjestu Zidinama kod Tomislavgrada je u neposrednoj blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.