REGION

Prepoznajete li ih: Napali su turiste i bakljom zapalili auto

Snimio čitatelj

Avaz.ba

23.8.2017

Policija moli građane da im pomognu pronaći više muškaraca koji su u zadarskoj Ulici Krešimira Ćosića 12. jula u 23 sata napali četvero bugarskih državljana i tokom napada im pirotehničkim sredstvom zapalili BMW-u bugarskih nacionalnih oznaka. Auto je u požaru potpuno uništen, a četvorka iz Bugarske lakše je ozlijeđena.


Snimio čitatelj

- Policija raspolaže sa fotografijama više osoba koje se dovode u svezu s ovim kaznenim djelom stoga molimo građane koji prepoznaju osobe sa fotografija da nazovu broj 192 ili da dođu u najbližu policijsku postaju radi davanja informacija o ovom događaju - objavila je policija.


MUP

Iako je napad bio istu večer kad i utakmica Hajduka i Levskog, bugarski državljani nisu bili navijači već turisti kojima je ovo iskustvo, kažu, najgore u životu i nemaju se namjeru vraćati u Hrvatsku.

- Mislili smo da ćemo umrijeti! Palicama su nam lupali po automobilu, a onda su počeli razbijati i stakla. Kroz stražnje staklo ubacili su upaljenu baklju. Uspjeli smo je izbaciti iz auta, ali odmah su ubacili još nekoliko novih baklji. Uhvatila nas je panika jer nismo mogli izaći iz auta. Blokirali su vrata s vanjske strane i tako su ih držali. Dim je ispunio auto, nismo mogli disati. Vikali smo "Izgorjet ćemo!", derali se da nas puste, ali oni nisu popuštali. Tek kada je vatra iznutra buknula, razbježali su se. U zadnji čas uspjeli smo izaći iz automobila. Malo je trebalo da budemo živi spaljeni... - ispričali su za hrvatske medije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.