REGION

Zdravko Mamić izašao iz bolnice

Avaz.ba

25.8.2017

Zdravko Mamić napustio je bolnicu Sveti duh u kojoj je smješten nakon što se vratio iz Hercegovine, gdje je napadnut.

U međuvremenu, još uvijek se traga za ljudima koji su pucali na Mamića i pogodili ga u nogu. Policija je na mjestu napada u zaseoku Vidovićima nedaleko Tomislavgrada pronašla dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra.

Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara, koji se koristi za male pištolje za 'nužnu obranu' ili pak za pištolj strojnicu marke Škorpion.

Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7.

Zdravko Mamić ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja u Tomislavgradu, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb, gdje je primljen u KB Sveti Duh.

Motiv napada se još uvijek ne zna.

Još uvijek se ne zna koji su razlozi napada na Mamića niti koji je napadačima bio krajnji cilj.

Bivši policijski inspektor Marijan Kraljević King prije nekoliko  dana je, u razgovoru za RTL, rekao kako se ovdje najvjerovatnije ne radi o pokušaju ubistva.

- Definitivno se radi o tjelesnom oštećivanju s namjerom koju mi ne znamo. Je li namjera uplašiti, raniti, ubiti – to mi ne znamo. Međutim, postoji nekoliko stvari koje su vrlo upitne. Prvo, to je super laka rana ako je nakon tako kratke obrade mogao dalje putovati, bez opasnosti od infekcije i svih drugih stvari. To za atentatora nije imanentno, atentator je plaćen da izvrši atentat. Prema tome, govorim o incidentu, ranjavanju, ali ne usudim se reći da je riječ o atentatu. Atentat mora eliminirati žrtvu, inače ga ne bi niko pravio - smatra King.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.