REGION

Splitska policija istražuje ko je pjevao prijeteću pjesmu Zdravku Mamiću

Fena

30.8.2017

Splitska policija pokušava otkriti ko je sve sudjelovao u pjevanju prijeteće pjesme Zdravku Mamiću i koji su se transparenti razvijali na nedjeljnoj utakmici između Hajduka i Istre na Poljudu, kada je dio navijača na sjeveru, pjevajući u čast preminulog navijača splitskih bilih Ivana Mate Blaževića, zapjevao i "Zdravko, cigane, tko te ubije heroj postane, ša, la, la, li, ubit će te Splićani", doznaje Hina u policiji.

U šturom odgovoru koji je stigao iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, policija je kazala kako "u odnosu na održano javno okupljanje od 27.kolovoza poduzimaju izvide, odnosno provode mjere i radnje iz nadležnosti policije".

Da se tako što pjevalo na Poljudu, osim onih koji su pratili nogometni susret, javnost je doznala nakon što su neki splitski portali objavili galeriju fotografija i video s te utakmice, a nemali broj ljudi je objavu označio sa "Sviđa mi se".

U videu kojeg potpisuje Bruno Karadža Photography, koji je u kratkom vremenu pregledalo nešto manje od 15.000 ljudi, vidi se i čuje kako navijači sa sjevera zdušno pjevaju "Zdravko, cigane, tko te ubije heroj postane, ša, la, la, li, ubit će te Splićani".

Na fotografijama se vidi i kako su navijači tokom utakmice razvili transparent na kojem je pisalo: "Propucana noga savjetnika - policijska opsada. Ubojstvo navijača - patrole na biciklama".

Neslužbeno se doznaje kako policija pregledava videosnimke i fotografije sa stadiona koje su prije, za vrijeme i nakon utakmice snimili policajci u civilu, koji to i inače rade tokom svake utakmice, i traži osobe koje su Mamiću u pjesmi zaprijetile ubojstvom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.