REGION

Kobno matursko putovanje: Učenik iz Šibenika poginuo na ekskurziji u Pragu

Avaz.ba

3.9.2017

Sa balkona na trećem katu hotela u Pragu u nedjelju je pao A. M. 19-godišnji učenik šibenske Prometno-tehničke škole. Nije mu bilo pomoći.

- Strašno. Svi smo u šoku i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Prema posljednjim informacijama, uviđaj je završen i policija to tretira kao nesretni slučaj - rekao je direktor škole Zdravko Peran, kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici u pratnji ekskurzije.

Ekskurzija Prometno-tehničke škole smještena je u hotelu u blizini središta Praga, a nesreća se dogodila malo prije početka doručka. Pokušavali su ga reanimirati, ali nije pomoglo. Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s hrvatskom ambasadom u Pragu koje pruža svu pomoć na terenu, a obaviještena je i Policijska uprava šibensko-kninska.

Direktor Peran odmah po primljenoj obavijesti je otišao do porodice poginulog učenika.

- To je bio jako dobar učenik, pametan i miran - kaže Peran.

Porodica je iz Bilica kraj Šibenika. Uz stradalog učenika imaju još troje djece. Prije nekoliko godina preminuo im je otac.

Vijest o nesreći učenika na ekskurziji brzo se jutros proširila Šibenikom preko učenika i nastavnika.

Priča je puno. Prema jednoj, bio na balkonu hotela gdje je htio zapaliti cigaretu jer je u sobama zabranjeno, po drugoj na svjež zrak je izašao jer mu je pozlilo, po trećoj se penjao s balkona na balkon...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.