REGION

Djevojka preživjela pakao u Umagu: Bivši je prvo omamio, a onda tri dana držao zarobljenu i tukao

Ilustracija

Avaz.ba

19.9.2017

Tri dana trajala je agonija djevojke (26) iz Umaga.

Nju je u sobici ugostiteljskog objekta "San Marco" na umaškoj rivi, držao zatvorenu Samir Šabanović (54), nezvanično, vlasnik restorana, kome je taj objekat poslužio kao mjesto zločina.

Sve je počelo 12. septembra oko 22 sata i 30 minuta kad je devojka hodala ulicom, a sa leđa joj je prišao Šabanović, s kojim je, kako se nezvanično saznaje, donedavno bila u ljubavnoj vezi, te  je omamio još nepoznatim sredstvom, ističe istarska policija.

Nakon što je muškarac omamio, odnio je u prostoriju restorana na umaškoj rivi, gdje joj je vezao ruke i noge, a kada se djevojka probudila, maltretirao  je i tukao tri dana, sve do 15. septembra, kad je ipak odlučio da je pusti na slobodu, uz prijetnju da će je ubiti ako događaj prijavi policiji, ističu iz PU istarske.

Kako "Jutranji" nezvanično saznaje, devojčicin otac je 14. septembra, nakon što mu se kćerka gotovo dva dana nije vratila kući, prijavio njen nestanak policiji, ali u međuvremenu  je muškarac pustio na slobodu pa se vratila, javila policiji i smogla snage da prijavi nasilnika.

Motiv otmice i nasilja nad mladom djevojkom je najvjerovatnije ljubomora, koja nije prestala ni po završetku njihove ljubavne veze.

Prema nezvaničnim saznanjima "Jutarnjeg", Šabanović je upao u probleme, a on je poznat policiji još od ranije i njemu će se suditi zbog počinjena tri kaznena djela.

Za oduzimanje slobode, propisana je kazna do tri godine zatvora, ali budući da su muškarac i djevojka bili u vezi i zbog okrutnosti krivičnog djela koje je počinio, moguće je da mu se izrekne kazna do 10 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.