REGION

Dobio 40 godina: Silovao kćerku godinama, triput je zatrudnjela

Avaz.ba

28.9.2017

Muškarac iz Zadra kojeg terete da je godinama fizički i psihički zlostavljao vlastitu porodicu nepravomoćno je dobio 40 godina zatvora.

Terete ga i da je najstariju kćerku duži niz godina silovao.

Dvoje djece je pobacila, a jedno je rodila. Jedna od kćeri ga je prijavila policiji pa je krajem jula prošle godine završio u istražnom zatvoru.

O stravičnom ponašanju svog oca prema vlastitoj porodici djevojka se najprije povjerila svome dečku koji ju je ohrabrio da prijavi oca.

Županijsko državno odvjetništvo cijelu je istragu proglasilo tajnom.

Privedeni muškarac osumnjičen je za ukupno pet krivičnih djela.

 Za teško krivično djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, za koje je zaprijećena kazna od najmanje pet godina zatvora; za teško krivično djelo protiv spolne slobode i za teško krivično djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način, za koja su predviđene kazne od jedne do deset godina; za nasilje u porodici, kazna iznosi do tri godine; te za povredu djetetovih prava, za što je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Zadarski slučaj Fritzl godinama se odigravao u jednom velikom gradskom stambenom naselju.

Komšije su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i porodičnog nasilja, pisao je Zadarski list.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.