REGION

Tragičan kraj drame u Splitu: 54-godišnjak se raznio bombom na plaži

Ilustracija

Avaz.ba

11.10.2017

Muškarac koji je večeras na plaži Kaštelet prijetio da će izvršiti samoubistvo aktiviranjem bombe, smrtno je stradao u eksploziji koja je odjeknula u 19.40 sati, potvrdila je splitska policija.

"Uprkos velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubistvo aktiviranjem eksplozivne naprave", saopćili su večeras iz splitske policije.

Kako navode, u cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik Policijske stanice.

"Uključen je i policijski pregovarač te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu. Osim njega, niko drugi nije povrijeđen, a policija osigurava mjesto događaja. Obavlja se uviđaj i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo", dodaje se u saopćenju.

Na mjestu događaja i dalje se nalazi policija, kao i uposlenici Protueksplozijske zaštite koji su pregledali automobil u kojem je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu.

Taj je muškarac sam pozvao policiju u 17.30 sati, predstavio se, obavijestio ih gdje se nalazi i rekao da namjerava aktivirati bombu i ubiti se, ali da pritom ne želi nikome nauditi.

Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim dijelom grada.

Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali policijski pregovarači, ništa nije uspjelo promijeniti njegovu odluku da se ubije.

Neslužbeno se doznaje kako je u pregovorima učestvovala i njegova supruga.

Osim temeljne i specijalne policije na terenu su bile i ekipe Hitne pomoći, te vatrogasci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.