REGION

Bolna ispovijest majke silovane djevojke: Te noći sam umrla...

Avaz.ba

16.10.2017

"Tijelo joj je bilo crno od udaraca, usne bez kože i tragovi na vratu od gušenja", rekla je majka tada 17-godišnje djevojke koju su petorica grupno silovala u Zadru, novembra 2013.

Te večeri našli su je kako plače na plaži, uneređena i pijana tetura...

Pronašla ju je prolaznica te joj pomogla da vrati kući. Odjeća joj je bila sva iskidana. Silovala su je petorica pripadnika zadarske varijante “zlatne mladeži”, koji su se, doslovno, iživljavali nad njom, piše "24 sata.hr".

Presuda protiv njih postala je pravosnažna. Petorica grupnih silovatelja tada su imala između 16 i 22 godine. Jedan je osuđen na tri godine zatvora, jedan na godinu i po, treći je osuđen uslovno na godinu zatvora. Ostaloj dvojici maloljetnika Vrhovni sud potvrdio je nepravosnažne presude Županijskog suda u Zadru.

Prema presudi, nakon što su je silovali, sva petorica su je ostavila izmrcvarenu na plaži.

- Tada gotovo da je bila manje u šoku nego danas. Kako vrijeme prolazi, shvata koliko joj je to zapečatilo život i da mora za sve da uloži dvostruki napor. Svaki put kad se malo digne, opet padne, a dolazak u Zadar, priče, pogledi i strah od susreta sa njima, vraćaju je u prošlost.

Nažalost, sreli su se u gradu. Oni se prave da je ne poznaju, a tako i ona, ali rana se svaki put iznova otvori i boli - kaže majka silovane djevojke.

Ističe da njena kći, koliko god izgledala ili djelovala dobro, to nije.

- Kod nas su tuga, čemer i jad, stalna borba s vetrenjačama već četiri godine. Ja sam tu noć umrla i teško da ću se ikada više vratiti životu, bez obzira na to što samo svojima pokazujem suze. Izgubila sam kosu, proradio mi je artrotis od stresa, pucala mi je opna od silnog povraćanja. Operirala sam je šest puta do sada. Sve mi se vraća kad pričam o tome - kaže žrtvina majka.

- Život su joj iz hira pretvorili u pakao. Nakon duge borbe, Vrhovni sud je odlučio da su krivi. Kazne su im minimalne, ali meni kao majci nije to ni bitno. Oni će tek naučiti i shvatiti šta su napravili mom djetetu kad dođu na sud pravde, a to je Božiji, - kaže ova majka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.