REGION

Todorić: Vraćam se u Hrvatsku čim skupim dokaze

Avaz.ba

22.10.2017

Ivica Todorić jučer je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika", nakon što je za njim raspisana potjernica, piše Index.hr.

Todorić je na blogu napisao:

"Ja nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uvjeren da je nema, ona je isključivo moja. No, kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim odvjetničkim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal.

Više od 10 mjeseci svjedočim nevjerovatnom političkom progonu mene i mojih saradnika od strane političkih elita. Te iste političke strukture znaju da sam ja konzervativni demokršćanin i svjesni su, kad im se i politički suprotstavim, da će izgubiti svoje privilegije i nestati s političke scene. U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.