Požar kod Omiša, angažirani i kanaderi

Avaz.ba
28.10.2017 17:20

Požar koji je danas planuo na području Marušića i Piska, istočno od Omiša, iznad Jadranske magistrale, gase sve raspoložive vatrogasne snage srednje Dalmacije.

Promet jadranskom magistralom nije ugrožen, a vatra ne prijeti stambenim objektima, saznaje se od omiških vatrogasaca i Županijskog splitsko-dalmatinskog operativnog centra u Splitu.

U gašenje su se uključila i dva kanadera, a ne terenu je angažirano 16 vatrogasnih jedinica, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca, rekli su u Županijskom vatrogasnom operativno centru.

Prema prvim informacijama, požar je zahvatio više desetina hektara područja iznad Jadranske magistrale.

Dva kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne odbrane danas popodne gase požar na područje Perkovića u Šibensko-kninskoj županiji.

Od početka godine zračne snage 93. zrakoplovne baze u Zemuniku sudjelovale su u gašenju ukupno 377 požara, od čega 126 u Šibensko-kninskoj, 121 Splitsko-dalmatinskoj, 94 u Zadarskoj, 18 u Dubrovačko-neretvanskoj, 14 u Ličko-senjskoj i po dva u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Sinoć je požar buknuo i u zaseoku Tarići kod šibenskog Donjeg Polja, zahvativši oko 300 metara dugu vatrenu liniju, a ugašen je malo prije ponoći.

NA VRH