REGION

Prometni stručnjak: Policija propustila pravovremeno oduzeti dozvolu Tonyju Cetinskom

Dnevnik.hr

4.11.2017

Tragična nesreća koja se u petak uvečer dogodila u Pustoj ulici u Rovinju, a u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, izazvala je puno odjeka u javnosti.

Ležao na cesti

Naime, Pustom je ulicom u trenutku nesreće vozio Tony Cetinski koji je, prema izjavama nekih očevidaca, naletio na muškarca koji je ležao na cesti.

Dnevnik.hr iz istarske policije saznaje da je policija na mjestu događaja izvršila alkotestiranje vozača, te da je nalaz bio negativan.

Odvezen je i na vađenje krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata, što je redovna procedura u takvim slučajevima.

Glasnogovornica Istarske policije je potvrdila da je utvrđeno da on nije bio pod utjecajem alkohola.

Na upit je li istina da su stanovnici Puste ulice ranije tražili postavljanje ležećih policajaca, Nataša Vitasović je odgovorila kako ''policija u proteklom periodu nije zaprimila zahtjeve građana za postavljanje izbočina za smirivanje prometa u Pustoj ulici u Rovinju, niti su zaprimljene dojave građana koje bi ukazivale na problem prebrze vožnje tom jednosmjernom ulicom. Također u dužem vremenskom periodu u ovoj ulici nisu zabilježene prometne nesreće".

Istarska policija objavila je detalje tragedije u Rovinju, u kojoj je smrtno stradao muškarac na kojeg je automobilom naletio Tony Cetinski. 

"Nakon obavljenog uviđaja, djelatnici istarske policije utvrdili su da se nesreća dogodila kada je Cetinski dolaskom u oštar nepregledan zavoj Mercedesom pregazio 62-godišnjaka iz Rovinja. Obdukcija će utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je ranije ležao na kolovozu", piše u saopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Naložena obdukcija

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog tužioca biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti - rekla je Vitasović.

Dodaje kako će upravo obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je od ranije ležao na kolovozu.

Podsjetimo, na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podigli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

Svoju analizu nesretnog događaja s medijima je podijelio i prometni stručnjak Željko Marušić.

Vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolovozu, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti - navodi Marušić.

Dodaje da ga "YouTube snimak, u kojem Cetinski vozi prebrzo, doslovice luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema pješačkog prijelaza i tipična je pješačka zona, teško kompromitira".

Kompromitirajući snimak

Prema njegovom mišljenju, policija je propustila pravovremeno registrirati kompromitirajući YouTube snimak i krivično prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti.

Po praksi pravno uređenih zemalja, naročito SAD, treba odmah u sistem prekršajne, poslovne i krivično odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama''.

Marušić se još poziva na snimak objavljen na You Tubeu u martu ove godine, te navodi kako vožnja spomenutom ulicom počinje na 10. minuti i 32 sekunde.

Važno je naglasiti kako je ovaj snimak nastao za potrebe zabavne emisije te kako ni na koji način ne znači da je Tony i u trenutku tragične nesreće vozio brzo i nepažljivo spomenutom ulicom.

Također je važno naglasiti kako još uvijek nije poznato je li stradali muškarac ležao na cesti, i je li uopće bio živ u trenutku nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.