REGION

Maskirani i naoružani napadači napali na Filozofski fakultet

Avaz.ba

7.11.2017

Maskirani napadači oko 17:30 su se vratili pred Filozofski fakultet i "dovršili posao". Objavljena je i snimka na kojoj se vide mladići koji trgaju crvenu zastavu sa spomenika S.S. Kranjčeviću. Ovog puta policija je odmah obaviještena, trenutno su ispred fakulteta, kažu nam u Inicijativi za feministički filozofski.

Studentski zbog Filozofskog fakulteta u Zagrebu obavijestio je na svojim Facebook stranicama kako je ispred zgrade fakulteta danas poslijepodne došlo do masovne tučnjave, piše 100posto.

Kako navode studenti, osmorica maskiranih muškaraca naoružanih pendrecima nasilno je pokušala skinuti crvenu zastavu sa spomenika Silviju Strahimiru Kranjčeviću. Studenti su je hrabro branili.

- Pravovremena reakcija Studentskog zbora ipak je uspjela spriječiti pokušaj njihove intervencije na dan obilježavanja stote obljetnice Oktobarske revolucije. Siledžije su dale petama vjetra. No pasaran!, - priopćio je Studentski zbor.

Inicijativa za feministički filozofski objavila je video snimku na kojoj se vide maskirani napadači koji skidaju zastavu.

Zasad nema informacija je li u sukobu netko ozlijeđen kao ni je li policija uspjela uhvatiti napadače.

U zagrebačkoj policiji su rekli kako su tek naknadno dobili informaciju o incideentu, te utvrđuju sve okolnosti. Na terenu je i ekipa Hitne pomoći. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.