REGION

Cisterna puna plina na autocesti Rijeka - Zagreb zabila se u kamion, curilo je gorivo

Avaz.ba

14.11.2017

Na autocesti Rijeka - Zagreb došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj se cisterna zabila u kamion, doznaje se iz riječke policije.

-Jutros oko 9.45 došlo je do saobraćajne nesreće između čvorova Delnice i Ravna Gora, kod prijelaza za divljač. U nesreći su učestvovala dva teretna vozila. Od 10 sati saobraćaj je bio u potpunosti prekinut u smjeru Zagreba. Prema dostupnim informacijama, jedna osoba prevezena je u svjesnom stanju u KBC Rijeka - kazala je za Index portparol riječke policije Ankica Kolić.

- Iza 11 sati je bila organizirana akcija izvlačenja, odnosno uklanjanja tih vozila. U nesreći je iscurila manja količina goriva, no prema posljednjim informacijama, radilo se o manjoj količini goriva i to je odmah očišćeno i uklonjeno - dodala je Kolić.

Povrijeđena osoba je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u riječku bolnicu, a težina povreda za sada nije okvalificirana.

Neslužbeno saznajemo da je cisterna koja se zabila u šleper prevozila plin propan-butan pa je prava sreća da nije došlo do katastrofe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.