REGION

Spektakularna akcija hrvatskih specijalaca: Opasni bjegunac i ubica skrivao se u samom centru Zadra

Piše: Avaz.ba

24.11.2017

Zadarska policija jučer je u središtu grada uhapsila 35-godišnjeg Italijana, za kojim je bio raspisan evropski nalog za hapšenje italijanskih pravosudnih tijela.

U akciji je, osim pripadnika kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, učestvovala i specijalna jedinica policije iz Splita, a sve uz pomoć italijanskih kolega.

Pronađena droga, nakit, skupocjeni satovi…

U 13 sati službenici kriminalističke i specijalne policije došli su do stana u Ulici Mihovila Pavlinovića u Zadru, ušli u stan i u njemu zatekli traženog muškarca. On je uhapšen, a kod njega su pronađene dvije krivotvorene lične karte Republike Italije, manja količina hašiša i marihuane, više mobitela te zlatni nakit i skupocjeni satovi.

Muškarac je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a pronađeni predmeti su mu privremeno oduzeti. 

Protiv njega Državnom tužilaštvu se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave te optužni prijedlozi zbog posjedovanja droge, a u toku je postupak u vezi realizacije evropskog naloga za hapšenje.

Nije stigao pružiti otpor

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Paolu Mesini Junioru (Messina), čovjeku koji je prije 23 dana pobjegao italijanskim vlastima koje su ga osudile na kaznu zatvora od 25 godina zbog teškog ubistva poduzetnika Antonela Rosielija (Antonello Rosielli) 25. novembra 2013. godine.

Zadarski.hr piše kako je Mesina prije dolaska u Dalmaciju boravio u Rijeci, a u Zadru je boravio u privatnom apartmanu u blizini policijske stanice na poluotoku. Italijan je navodno bio iznenađen upadom specijalaca i nije uspio pružiti nikakav otpor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.