REGION

Sramotno: HRT i Nova TV puni saosjećanja za Praljka, žrtve niko ne spominje

Index.hr

29.11.2017

- Svi mi koji ga poznajemo znamo da je uspravan čovjek. Presuda je kompromitirana ovim događajem - tim je riječima novinarka Nove TV Ivana Petrović komentirala današnje događaje u haškoj sudnici sa Slobodanom Praljkom, piše Index.hr. 

Podsjećamo, nakon što je Slobodanu Praljku na Haškom sudu potvrđena presuda od 20 godina zatvora, hercegovački osuđenik je rekao: "Ja nisam ratni zločinac, s prezirom odbacujem vašu presudu" i, prema svemu sudeći, popio otrov iz čašice.

- Ovo je šokantan epilog presude koja je do sada potvrdila kazne optuženima - rekla je Petrović, komentirajući ovaj slučaj.

Za HRT iz Haga se javio novinar Branimir Farkaš, koji je rekao da je ovo vrlo teška presuda jer je potvrđen udruženi zločinački poduhvat, a da će Hrvati u BiH zbog ovog doći u još teži položaj. Novinar HRT-a smatra kako je sada ipak prioritet lična situacija Praljka i njegovo zdravlje.

- Trebamo u ovom trenutku misliti i na porodicu generala Praljka - rekao je Farkaš u svom javljanju iz Haga.

Prije same presude, gost na HTV-u, u emisiji Studio 4, bio je direktor Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor, koji je rekao da se sudi ljudima koji niti su zločin počinili, niti su ga zapovjedili, niti su ga planirali.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.