REGION

Zastupnik u Hrvatskom saboru Beus Richembergh o Praljku: Samoubistvo je počinio pravomoćno osuđeni ratni zločinac

Avaz.ba

29.11.2017

Nakon sjednice Predsjedništva Sabora na kojoj je usaglašena izjava hrvatskog parlamenta o haškoj presudi tzv. šestorci, potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a Goran Beus Richembergh oglasio se na Facebooku poručivši da njegova stranka neće učestvovati u instrumentaliziranju Sabora.

Samoubistvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZ-a da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu haškog tribunala, te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće učestvovati - poručio je Beus Richembergh putem Facebooka, prenosi Index.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je, nakon sjednice Predsjedništva Sabora, da će na početku sutrašnje sjednice pročitati zajedničku izjavu svih stranaka u vezi haške presude, za koju Sabor smatra da ne odgovara historijskim činjenicama, da je nepravedna i da je odbacuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.